Doe dit jaar nog je voordeel voor volgend jaar!

U bent hier

PoetsPaleis - Doe dit jaar nog je voordeel met dienstencheques

De dienstencheque: een prachtig overheidsinitiatief. Je vergoedt er voor een zachte prijs kwalitatieve huishoudelijke hulp mee én je schept degelijke werkgelegenheid. In 2016 maakte 1 op 4 gezinnen al gebruik van het systeem, en maakten dienstencheque-werknemers 3,1 % van de werkende bevolking uit (*). En dit aantal zit nog in de lift. Verneem in wat volgt wat je voordeel is wanneer je nog voor het jaareinde dienstencheques bestelt.

De dienstencheque: Hoe zat dat ook alweer?

Tot op vandaag kost een dienstencheque in aankoop € 9. Alleen, de fiscus betaalt je per in 2019 aangekochte dienstencheque € 2,7 (of 30 %) terug. Jouw eigenlijke kost bedraagt, na belastingaftrek, per cheque nog maar € 6,30. Voor elk vergoed uur, strijk je als het ware een groot belegd broodje op.

Extra’s met Kerst dankzij Het PoetsPaleis

Dat verandert echter in 2020. De Vlaamse regering besliste om die tussenkomst voor dienstencheques iets te verlagen: van 30 % naar 20 %. Met andere woorden: de aankoopprijs van een dienstencheque blijft € 9, maar na belastingaftrek kost een in 2020 bestelde dienstencheque € 7,2 (in plaats van € 6,3 momenteel).

Een verschil van € 0,9 per cheque. Dat oogt bijna verwaarloosbaar. Máár, bestel je bij Het PoetsPaleis in 2019 pakweg nog 160 dienstencheques – dat is voldoende om een heel jaar lang een wekelijkse huishoudhulp voor 4 u. te betalen - stop je wel plots zo’n € 140 in je zak. Dat zijn héél wat extra cadeau’tjes onder de kerstboom.

Nice to know!

Daarom doe je er goed aan om nog voor de jaarwissel in groten getale dienstencheques te hamsteren. Weet dat deze vanaf het moment van aankoop 12 maanden geldig zijn. Een extra handigheidje: de belastingaftrek geldt voor de eerste 163 aangekochte cheques per kalenderjaar en per persoon. Aarzel dus zeker niet om – indien van toepassing - een tweede account in het gezin aan te maken. Dat opent bijkomende mogelijkheden om een groot aantal voordelige cheques te bekomen.

Dus…

Reken uit je voordeel en bestel nu nog je dienstencheques hier of loop langs bij een PoetsPaleis bij jou in de buurt voor een woordje uitleg!

 

Geniet van gezellige eindejaarsdagen!

 

Bestel je dienstencheques

 

(*) (Bron: Idea Consult in ‘De dienstencheques 360° doorgelicht’ iov Federgon)